O nama i o organskim proizvodima iz Gane

Priča o nama je deo priče o Gani.

„Zlatna obala“ (Gold Coast), kako su je nazvali prvi osvajači, danas Gana (Republic of Ghana) država je Zapadne Afrike sa izlazom na Atlantski Okean, a kopneno je ograničavaju Obala Slonovače, Burkina Faso i Togo.

Kada Vam u Gani neko kaže „AKWAABA“, rekao Vam je „DOBRO DOŠLI“ na jeziku plemena AKAN. I zaista ćete se osećati dobrodošlo, osetićete toplinu i srdačnost ovog naroda.

 

Obzirom na sve ove događaje koji su pratili istoriju Gane, možda biste zaključili da „Obala Zlata“ nije baš najpoželjnija destinacija za turiste sa zapada, posebno iz Evrope, ali potpuno suprotno tome, stanovnici Gane važe za jednu od najljubaznijih i najgostoljubivijih nacija Afrike, jer ono što je za njih važno je takođe jedna od reči plemena Akan – „UBUNTU” što znači „BITI ČOVEK”.

 

Osim divnih ljudi, glavno prirodno bogatstvo Gane je plodno tlo, a glavno rudno bogatstvo je zlato, pa se za Ganu se često kaže da je zemlja od zlata, drva, kakaa i nafte.

Potpuno prirodno

Ono o čemu se malo zna u svetu je činjenica da se u Gani proizvodi mnogo različitih organskih proizvoda. Ovi proizvodi se uglavnom tradicionalno koriste na lokalnom tržištu. Naša kompanija ORGANIC ONLY želi da ove neverovatne proizvode približi tržištu, pre svega Srbije, ali i Evrope, Rusije i svim onim ljudima koji veruju da je priroda naš najbolji hranilac i lekar.

 

Proizvodi koje Vam nudimo su bez GMO, potpuno organskog porekla, bez dodataka bilo koje vrste đubriva. Veliki broj proizvoda je dobijen ručnom proizvodnjom na tradicionalan način. Svi proizvodi su sertifikovani i sa geografskim poreklom. Osim originalnih sertifikata, proizvodi imaju sve potrebne dozvole za upotrebu i sertifikate izdate od nadležnih institucija RS.

Naša misija

Neverovatni proizvodi iz neverovatne zemlje za neverovatne ljude.

Naša vizija

Organski proizvodi treba da budu dostupni svima. Želimo da zajednički sa svojim potrošačima dobijemo najbolje od prirode i naučimo na koji način. Želja nam je da na ovaj način pomognemo proizvođačima iz Gane i očuvamo i naučimo tradicionalne načine proizvodnje, jer je to jedini put da zajednički očuvamo mesto na kome živimo.

Iskustva korisnika

Shea butter ili shea puter sam slučajno počela da koristim kada mi ga je donela prijateljica koja je radila u Gani. To je do tada za mene bio nepoznat proizvod. Nakon samo par dana shvatila sam da je to moja idealna krema za negu lica i tela.
Ovo je zaista „tečno zlato“, kako ga starosedeoci Gane zovu.

Slavica

Postoji dobar razlog zašto se shea maslac nalazi u mnogim hidratantnim kremama za lice i losionima za telo. Djeluje kao omekšivač i pomaže da se zadrži vlaga u koži. Obzirom da sadrži nekoliko vrsta masnih kiselina – uključujući lineolnu, oleinsku, palmitinsku i stearinsku kiselinu – koje poboljšavaju prirodnu barijeru kože, shea maslac takođe štiti kožu od oštećenja iz okoline poput zagađivača.
Američka akademija za dermatologiju (AAD) predlaže svakodnevno korišćenje ovog proizvoda.

Dermatolozi

Znate kako kažu za puter ili margarin „u sve se meša”, e tako ja volim da kažem za kakao.
Meša se i u slano i u slatko, na vama je samo da odaberete šta vam se više sviđa.

Suzana

Kokosovo ulje – jedan proizvod mnogo primena: kao hrana, kao maska za kosu, kao losion za telo, ili, prosto kao etarsko ulje da vam dom miriše.

Vera