Semena

Tigrovi orasi (crni i braon)

Tigrovi orasi su jestivi gomolji koji rastu na korenu biljke Cyperus Esculentus. Smartaju se super hranom zbog svojih svojstava i visokog hranljivog sadržaja.
Tigrovi orasi su dobar izvor vlakana. Redovna konzumacija tigrovih oraha može pomoći u smanjenju nivoa glukoze, olakšava cirkulaciju, jačanju imunološkog sistema i poboljsanju varenja. Takođe se smatra jednim od najefikasnijih afrodizijaka koji se uzgajaju u Gani.
Osim sto se mogu konzumirati kao sušeni, sirovi i pečeni, od njih se može praviti i brašno i kao takvo se koristiti u raznim receptima ili koristiti kao dodatak raznim proizvodima, pićima, smutijima…

Seme NEEM drveta i prah lista NEEM drveta

Drvo NEEM sadrži puno bioaktivnih i hemijskih jedinjenja koja su jako korisna u lecenju i, pre svega, sprečavanju više bolesti. NEEM je popularan sastojak prirodnih proizvoda za kosu i zube.
Od kore do listova, pa čak i cveta, ploda semena i korena – svi delovi drveta NEEM se mogu koristiti u farmaceutske, kozmetičke ili poljoprivredne svrhe.
Kada je u pitanju seme NEEM drveta, ne preporučuje se dugotrajna i količinski velika upotreba ovog semena.
Upotreba semena se zabranjuje za upotrebu kod dece, trudnica i dojilja, zbog svojih aktivnih sastojaka – azadirachtin, nimbin, picrin, sialin. Ove aktivne supstance mogu dovesti do pogoršanja zdravstvenog stanja kod osoba sa autonomnim bolestima, jer je imuni sastav aktivniji, pa je zabranjeno da ga koriste.

Seme je, kao i svi nasi proizvodi, bez GMO. Sušenje semena se vrši prirodno, na suncu.