Proizvodi bez glutena

Bela fonio zrna i brašno

Poznat kao “zrno života” ili “gladni pirinač”, fonio je najmanja i jedna od najstarijih žitarica širom Zapadne Afrike.
Fonio žito ili ekpui/nvoni, kako ga nazivaju lokalni uzgajivači, uzgaja se u severnom regionu Gane Saboba-Chereponi i Zabzugu-Tatali. Tradicionalno se priprema kao žitarica za dokručak, kao prilog ili u salatama.
Osim u obliku zrna, dostupan je i kao brašno, koje se može koristiti samostalno ili kao dodatak drugim vrstama brašna.
White Fonio je testiran i odobren od strane Eurofins kao 100% organski i bez glutena.
Naše fonio zrno možete koristiti u pripremi hrane bez predhodnog pranja.
Uključivanjem u ishranu, ovaj proizvod može pomoći u održavanju zdravlja kardiovaskularnog sistema.

Brašno kasave

Cassava brašno je dobra zamena za pšenično i druga brašna. Ovo brašno je bez glutena, ali je po ukusu i teksturi najsličnije, kao odlična alternativa, pšeničnom brašnu za upotrebu pri kuvanju i pečenju. Da bi se od kasave napravilo brašno, kasava se najpre izrenda, zatim pažljivo suši I samelje na kraju. Ovaj process se u Gani, radi na tradicionalan način, često ručno.
Cassava, kao povrće, je jako bogato ugljenim hidratima, mineralima i vitaminima.